20 מיקומי חובה בפיליון

בניגוד לכותרת של העמוד הזה "20 מיקומי חובה בפיליון" שהיינו חייבים לשים בכדי שתכנסו לקרוא, חשוב לציין, חצי האי פיליון זה לא מקום לבוא ולכבוש אטרקציות או להספיק אטרקציות, חצי האי פיליון מספק בעיקר אווירה יוונית משובחת, ורוב הנופשים והמטיילים כאן לא מחפשים שום אטרקציה, פשוט נהנים לשוטט בכפרים, לנסוע בכבישים היפים, להינות משמש בחופים המרהיבים, לשבת בטברנה ולאכול מהמטעמים המקומיים, פשוט לקחת את הזמן וליהנות מהאווירה. 
כך שאם חשבתם שיש כאן אטרקציות שחייבים לראות או לעשות, אנו מציעים לו להיכנס למוד אחר, מוד איטי יותר של הנאה מהדברים הקטנים של החיים, אלה הופכים את פיליון לנחשק כל כך.
טופוגרפית חצי האי פיליון נחלק ל-4 אזורים עיקריים, בכל אזור המיוחדות שלו. מי שמגיע לחצי האי פיליון אנו ממליצים לו לבקר בכולם, בכל אחד מהאיזורים יש גם כמה דברים שכדאי לא לפספס, אבל שוב מה שחשוב הוא בעיקר האווירה:

רק כמה הערות לפני שנתחיל:
רכב בחצי האי פיליון הוא בגדר חובה, קשה מאד יהיה לטייל בפיליון בתחבורה ציבורית. להשכרת רכב
הכבישים ברוב פיליון מאד מפותלים, אתם צריכים להיות נהגים מיומנים וערניים!
מי שמחפש מלונות הכל כלול, או ריזורטים של 5 כוכבים, שיעשה שינוי כיוון, זה לא הסטייל של פיליון.
חבילת נופש? זו אחת הטעויות הכי גדולות. נסו להימנע וזמינו הכל בנפרד: טיסה, רכב, לינה. הכלים פשוטים לביצוע עצמאי לחצו כאן
נסו להגיע לפיליון למקסימום זמן, צריך זמן בכדי להתחבר לאווירה כאן.
מטיילים בצפון יוון? שווה לשלב את פיליון עם: כפרי זגוריה, צומרקה, מטאורה. ראו מסלול מומלץ

מערב פיליון [מפרץ פאגאסטיקוס]
כאשר אתם מגיעים לחצי האי פיליון אחרי העיר וולוס ובצד של המפרץ הקרוי מפרץ פאגאסטיקוס Pagastikos. לאורכו של המפרץ המקסים עשרות כפרים על קו המים עם חופים נהדרים. חלק גדול מהכפרים האלה שווים שיטוט בכייף, בלי אטרקציה מסוימת וספציפית אלא אווירה יוונית אותנטית, טברנה טובה מול הים, רק משקה, שקט וחופש. 
בנוסף בעוד שבצד המזרחי של פיליון הים לעתים גועש ויש גלים,  בצד המערבי ובחופים של פאגסטיקוס, כמעט תמיד, הים שקט ורגוע.
בין הכפרים שכדאי להגיע אליהם במסגרת יום שיטוט ונסיעה בין הכפרים תוכלו למצוא את: קאטו גדזאה, קאלה נרה, אפיסוס, חורטו, מילינה ועוד, פשוט כפרים מקסימים על קו המים עם חופים מצויינים והרבה אווירה יוונית מקומית, ראו עמוד כפרים בפיליון. מבחינה לוגיסטית זה גם המקום הנח ביותר ללינה בחצי האי פיליון, קל להגיע אליו וקל לצאת ממנו, מבחינת בסיס יציאה לטיולים בפיליון הוא מצוין. ראו גם המלצות לינה בפיליון

אפשרויות נוספות באזור זה:
+ שייט לאי טריקרי.
+ שייט בקיאקים וספורט ימי.
+ דייג (לא משהו מסודר אלא עם חכה)
+ חיי לילה ושופינג כולל שווקים בעיר וולוס הקרובה
+ יום נסיעה למזרח פיליון
+ יום נסיעה לדרום פיליון
+ יום נסיעה להר פיליון
+ רכבת הקיטור הישנה
+ יום טיול למנזרים התלויים במטאורה
+ יום טיול לשמורת האולימפוס

ראו עמוד אטרקציות בפיליון

Milina



מערב פילין [איזור ההר]

החלק ההררי שמעל מפרץ פאגאסטיקוס כולל כפרים יפים ומקסימים שכדאי לא לפספס. בין הכפרים על ההר בחלקו המערבי של פיליון ניתן למצוא את : פורטריה Portaria, מקריניצה Makrinitsa, אגיוס גאורגיוס נילייס Agios Georgios Nilias, ויזיצה Visitsa, מילייס Milies, פינאקטס Pinakates ועוד. הכפרים ציוריים ובמרכז כל כפר יש כיכר מקסימה עם עץ דולב גדול וטברנות מקומיות ומצויינות. בין הכפרים זורמים כל השנה מים, ומעיינות יש בשפע. מבחינה לוגיסטית גם מיקום זה נח מאד לטיולי כוכב בחצי האי פיליון מאחר וההר למעשה מקשר בין המערב למזרח פיליון. על ההר יש מזג אויר מצויין בקיץ, אמנם זה לא על החוף אבל לאחר שתקראו על חופי פיליון ותבינו שמאד מומלץ בפיליון לנסוע לחופים השונים, תבינו למה מטיילים רבים בוחרים ללון כאן את חופשתם. מיקום מצויין ונח בין מזרח למערב.

אפשרויות נוספות באזור זה:
+ תצפיות על מפרץ פאגאסטיקוס
+ סדנאות בישול
+ מסלול הקנטאורים ומסלולי הליכה נוספים
+ רכבת הקיטור הישנה של מילייס לוחות זמנים פה
+ יום נסיעה למזרח פיליון
+ יום בחופים של מערב פיליון
+ יום נסיעה לדרום פיליון
+ בחורף: סקי על הר פיליון באתר הסקי של חאניה
+ יום טיול למנזרים התלויים במטאורה
+ יום טיול לשמורת האולימפוס

מסלול הקנטאורים


מזרח פיליון
 
מזרח פיליון נחשב לאזור המפורסם והמבוקש ביותר של חצי האי פיליון, הוא גם המתוייר ביותר, כמובן שיש לכך הצדקה, האיזור יפיפה והחופים עוצרי נשימה, אך יש לקחת בחשבון שמי שרוצה גם ללון באיזור המפורסם ביותר של פיליון צריך נסיעות ארוכות יותר על מנת לטייל בשאר חלקי האי וכן תוספת של שעה עד שעתיים בהגעה מאתונה או סלוניקי וכן בחזור. מזרח פיליון הוא החלק המרוחק ביותר להגעה בפיליון, גם הוא כולל מגוון שם כפרים מקסימים ביניהם: צאגאראדה Tsagarada, מורסי Mouresi, זגורה Zagora, חורפטו Chorefto, אגיוס יואניניס Agios Ioannis, ועוד. רוב הכפרים במזרח פיליון ממוקמים על ההר למעט כמה כפרים המצויים על החופים. הירידה לכל חוף היא תמיד בכביש מפותל - אין כביש חוף לאורכו נוסעים בין החופים, אלא יש לעלות על ההר ולרדת בחוף הבא, כלומר חופים המרוחקים קילומטר או פחות זה מזה ידרשו לפחות עשרים דקות נסיעה ביניהם. אך כאמור פה מצויים כמה מהחופים הכי מרהיבים ביוון כמו  מילופוטאמוס, פלאקה, אגיה סאראנדה, פאפא נרו ועוד. יש לקחת בחשבון שזהו האיזור המתוייר ביותר בפיליון ולכן יהיה גם הכי מלא בחופים שלו בעונה, מה שכן הוא אכן מרהיב, נסיעה בין יערות עבותים, מלא בעצי פרי, מפלים ונחלים וחופי טורקיז מהפנטים.

אפשרויות נוספות באזור זה:
+ עץ הדולב הענק בצאגאראדה
+ שייט קיאקים.
+ הכפר דמוחארי בו צולמו סצנות מסרט הקאלט מאמא-מיה.
+ קניונינג (סנפלינג עם חבלים במפלי מים) - חוויה חובה פנו ל-Pelion Scout
+ שייט למערות ים - גם עם Pelion Scout
+ סדנאת בישול מסורתי במלון Marabou
+ חוף Milopotamos
+ מסלולי הליכה
+ יום טיול למערב פיליון


דרום פילון
דרום פיליון הוא האיזור הכי לא מתוייר של פיליון. מרוחק יחסית להגעה כמו מזרח פיליון אבל ללנים במערב לא מדובר בסיפור ארוך במיוחד - שעה-שעה וחצי נסיעה לאורך מפרץ פגאסטיקוס למפרצים הדרומיים ועד ללשון היבשה הדרומית ביותר הקרויה Trikeri. בדרום פיליון תרגישו שאתם באי יווני, אמיתי,  גם הבתים יותר מזכירים את איי יוון הקלסיים, גם הנופים וגם ה'אטרקציות'  שפחות או יותר מבוססות על ים, סירה, שחייה, אכילה ורביצה מבורכת. הכפר האחרון בחצי האי פיליון אגיה קיריאקי הוא פנינה מיוחדת, בתים קטנים על מפרץ ים רגוע עם שלל טברנות וסמטאות צרות, סירות דייגים ויאכטות, לא כדאי לפספס. הכפר טריקרי על ההר הוא כפר מיוחד ויפה והכפר ארגלסטי Argalasti הוא כפר מרכזי וגדול יחסית עם כיכר יפיפיה והזדמנות לחוות חיי כפר אמיתיים. גם האי הקטן טריקרי שווה ביקור, מגיעים אליו במונית ים מ-Alogoporos בשייט של כמה דקות, על האי יש שתי טברנות ושווה במיוחד להזמין את מנת ספגטי שרימפס וכן לבקר במנזר על ההר.

אפשרויות נוספות באזור זה:
+ שייט לאי טריקרי
+ שנורקלינג עצמאי
+ ספגטי סרטנים
+ חופים מבודדים
+ שוק שבת בכפר ארגלסטי
+ חוויה שקטה ואותנטית 

שייט במונית ים אל טריקרי (או לפעמים בסירה שנראית כמו סירת צעצוע אבל עושה את העבודה:-)


מיקומים מפורסמים עד שעתיים נסיעה ממערב פיליון [מהמזרח תוסיפו עוד שעה וחצי לכל כיוון]

הר האולימפוס שעתיים
המנזרים התלויים במטאורה שעתיים וחצי


לסיכום: לא משנה היכן תבחרו ללון בחצי האי פיליון בטוח שתגיעו גם למזרח, גם למערב, גם לאזור ההר וגם לדרום ולכן בחרו את אופציית הלינה לפי שני פרמטרים, או שמהמקום לינה נראה לכם מגניב ועונה על הצרכים, או לוגיסטית ממוקם נח, שבמקרה הזה זה בעיקר בחלק המערבי של פיליון. כך או כך אין שום בעיה בלינה באף מקום בחצי האי פיליון מה שזה אומר שיצריך יותר נסיעה אולי אבל גם זאת חלק מהחוויה בפיליון. אם באים ליומיים בלבד אז שווה לשקול ללון בחלק המזרחי.
 



סיון זמיר, הגיע לחצי האי פיליון בשנת 2010 ואיגוד בעלי המלונות של פיליון ביקש מסיון זמיר לקדם את התיירות מפיליון לתיירות מישראל (לאור כמות קטנה אך מורגשת של ישראלים שהגיעו לפיליון בשנים שקדמו לשנה זו) סיון זמיר עם צוות השיווק של אתר יוון והאיים לקחו את המשימה וכיום חצי האי פיליון הוא אחד היעדים המבוקשים לנופש וטיולים ביוון.

Zamir Sivan CEO