החוויה הקולינארית היא חלק בלתי נפרד מכל ביקור ביוון. חצי האי פיליון לא נופל גם בזה. טברנות לאורכו של כל האי מגישות בעיקר אוכל מסורתי המבוסס על חומרי הגלם המקומיים והטריים. שלל של טברנות מצויינות בפיליון וכמובן שלא נוכל לפרט את כולן, אבל לפניכם כמה מהמומלצות ביותר, אל תפספסו.
Hondos הונדוס היא טברנה ותיקה ומפורסמת בעיר וולוס, נמצאת על הכביש בדרך העולה אל פורטאריה. הטברנה ידועה ומומלצת בפרט לאוהבי צלעות הכבש, ביוונית: Paidakia אבל גם החורטה מעולה (עשבי בר בלימון). מקום שרק יוונים מכירים אבל עכשיו בעזרת המלצה זאת, גם ישראלים יכירו את המקום. אם אתם אוהבים צלעות כבש, אל תפספסו. כתובת: Iolkou 259 ב Volos
Niki מאיידני: טברנה מעולה המתמחה בבישול של מאכלים מקומיים מצוייה בכפר זגורה בחלק הצפוני של הכפר על הכביש הראשי. כדאי לאכול כאן מהמטעמים של ניקי, בין השאר את פרחי הקישואים הממולאים, קדרת בשר, סלט יווני עם אצות ים בתחמיץ, רטטוי, כדורי קישוא ממולאים בגבינת פטה, עלי גפן ממולאים באורז ועוד תבשילים מצויינים. ניקי בעלת המקום עם הלב הרחב מאד אוהבת לפנק. תענוג יווני של ממש.
Mariana Marabu מסעדת מלון מראבו בחלק העליון של הכפר חורפטו על הכביש הראשי לכיוון זגוריה. עוד אחת מהטברנות הטובות בפיליון עם מטבח מעולה ונוף מקסים של חוף חורפטו. הסלטים מעולים, קדרת בשר ברוטב אדום, דגים טריים מהים [בעל המסעדה הוא אחד הדייגים בכפר חורפטו] קלמארי מטוגן, שריפמס, קישואים ממולאים ועוד. שילוב מצויין של מטבח יווני קלאסי על מרפסת המשקיפה אל הים.
Kritsa אשר ממוקמת במרכז הכפר פורטאריה מציעה מטבח עשיר ומגוון ומנוהלת ע"י אחת השפיות הידועות ביות בחצי האי פיליון. מגוון גדול מאד של מאכלים יוונים ברמה גבוהה. זו אחת הטברנות המפורסמות בחלקו הצפון מערבי של חצי האי פיליון עם שלל מנות מעולות. אם אתם אמיצים נסו את שבלולי הים על הגריל, תענוג של ממש.
Alekas בכניסה לכפר צאגארדה היא טברנה של אוכל יווני משובח, במרחק של 5 דקות הליכה עץ הדולב הענק. המסעדה מציעה אוכל מוקפד מאד מהחומרים האיכותיים ביותר. נסו את העוף בלימון, והבשר ברוטב אדום פשוט תענוג של ממש, רכים ומענגים במיוחד. גם מנות הים והקינוחים פשוט נפלאים. רצוי לשבת בחוץ מתחת לגפן הנעים.
Six Keys היא מסעדת המלון השוכנת על חוף Kalifetri בכניסה הצפונית לכפר Afissos. המלון והמסעדה יושבים ממש על החוף החולי. סיקס קיז היא אחת ממסעדות השף הבודדות בפיליון ונחשבת לאחת המסעדות המעולות באי, מככבת גם במגזינים בינלאומיים. חובה להזמין מקום מראש.
Manolas בכפר הכי דרומי של פיליון: Agia Kyriaki הוא בגדר חובה. הכפר הציורי, הטיול בין סמטאותיו והגעה עד לרציף שעל הים, פה יש כמה טברנות ומנולאס הוא בהחלט אחת הטובות ובמיקום קסום שהוא חלק מהחוויה, התפריט מגוון מאד וכולל של מאכלים יווניים כך שתמצאו כאן הכל, עם זאת בעיקר מומלצים הדגים הטריים ופירות הים, מדובר במסעדה שמקבלת את הדגה ופירות הים שלהם הכי טרי שיכול להיות מהים, מומלץ מאד.
Angelos נמצא בכפר Kotes שבטריקרי, לשון היבשה הדרומית של פיליון - האיזור הכי פחות מתוייר של האי ובו 3 כפרים בלבד ושלושתם קסומים: אגיה קיריאקי, העיירה טריקרי והכפר קוטס, שם נמצאת הטברנה של אנגלוס. כדי להגיע אליה תצטרכו לצאת לטיול קצר, להחנות את הרכב בכניסה לכפר לצד הים ולצעוד על הטיילת הקטנה עד לפניה ימינה לכוון הגבעה וללכת לצד מטע הזיתים כ-300 מטר עד שתגיעו אל הטברנה. המיקום וואו! שקט על פני הים וכפר הדייגים. הטברנה עם אוכל מעולה ומתמחה בדגים (כמובן שטריים). חוויה!
Angelica היא טברנה מוכרת מאד, לא בהכרח הכי מעולה אם כי האוכל בסדר גמור וטעים. הסיבה שהיא פופולארית היא המיקום שלה, מעל לחוף המפורסם ביותר בפיליון: חוף מילופוטאמוס. נמצאת בסמוך לחניה בה מחנים כדי לרדת במדרגות התלולות אל החוף. בקיצור: נוף, מיקום ואוכל לא רע.
Drosia שבכפר Pinakates מוכרת בעיקר למקומיים. מקום של אוכל טוב ואוירה מקומית. ארוחה במרפסת של דורסיה היא עוד אחת מאותן חוויות מקומיות ולא תיירותיות מוצלחות במיוחד.
O Pagastikos בכיכר הציורית המקסימה של הכפר לאפקוס Lafkos, פחות מוכר לתיירים הישראלים ובהחלט שווה ביקור בדרך אל או מהחוף. בכיכר הכפר כמה טברנות, אך בטברנה פגאסטיקוס, מאמא עם ידי זהב והכנסת אורחים מחממת לב. כל מה שהכינה היה טעים, אפילו הצ'יפס. חוויה מקומית טעימה ומחממת לב.
Paliovigla היא מסעדה בתוך חווה. בעיקר מומלץ למי שמטייל עם ילדים קטנים. האוכל טוב אבל החוויה הנינוחה של ישיבה במסעדה כשהקטנים יכולים לשחק ולהשתולל בשטח החווה...פסק זמן איכותי להורים.
החווה והמסעדה נמצאים בפניה שמאלה כ-2.5 ק"מ מהכפר אגיוס גיאורגיוס כשנוסעים לכוון Pinakates.
O Germanos לאוהבי בשר ולא רק. 'הגרמני' כך מכונה תושב הכפר שבילדותו היגר עם הוריו לגרמניה ובבגרותו שב אל פיליון ואל הכפר ופתח בכיכר הכפר Neochori את המסעדה המשובחת והאהובה שלו. מתמחים בבשר באפלו, אבל גם לצמחונים שבינינו, כל מה שטעמנו היה טרי ומצויין. ובפרט הכנסת האורחים, החיוך, החמימות. אהבנו ממש!. בכיכר הכפר נאוחורי - שימו לב שאין גישה עם הרכב עד לכיכר, עוצרים באיזור שניתן לחנות בכביש הראשי של הכפר ועולים לכיכר שנמצאת משמאל לכביש.
זה על קצה המזלג....בתיאבון.
ראו גם את מילון המאכלים היוונים (בעברית): Greek Dishes
Zamir Sivan CEO